Producten voor noten n meer (3)

HALF GESCHILDE NOTEN 1 Kg

HALF GESCHILDE NOTEN 1 Kg

Gepelde noten worden al sinds jaar en dag beschouwd als een gezonde en energieke snack. De noten worden met de hand gepeld om ervoor te zorgen dat hun brede, gladde en ovale vorm intact blijft. De noten zijn zeer rijk aan voedingsstoffen: vezels, vitamines, antioxidanten en mineralen (calcium, ijzer, fosfor en kalium). Gepelde noten zijn een zeer calorierijke snack, dus het is raadzaam om de consumptie te beperken als je een caloriearm dieet volgt; daarentegen zijn ze het ideale snack voor sporters die een gezond, voedzaam en energiek voedsel willen. Noten kenmerken zich door de volle en zoete smaak die perfect samengaat met de licht bittere smaak van de schil. Ze kunnen ook in de keuken worden gebruikt, zowel als snack of voor aperitief, maar ook om sauzen te maken zoals notenpesto of -boter, of om te garneren bij hoofdgerechten of toe te voegen aan je salades.
Gewone Walnoot

Gewone Walnoot

Rijpingsperiode: eind augustus
Geroosterde Gepelde Hazelnoten

Geroosterde Gepelde Hazelnoten

De smakelijke, gepelde en geroosterde hazelnoten herken je meteen aan hun heerlijke geur. Er zijn echt veel variëteiten en ze verschillen in hun specifieke vorm, die rond of langwerpig kan zijn. Alle hazelnoten hebben echter één gemeenschappelijk kenmerk: ze zijn een genot voor de smaakpapillen en zijn echte sterren in de keuken, perfect voor zowel zoete als hartige gerechten. Je kunt ze toevoegen aan ontbijtgranen, salades, sauzen, puddingen of gebruiken om knapperigheid en smaak te geven aan voorgerechten, vis- en vleesgerechten. Bovendien zijn ze echt waardevol in de patisserie en ijssalon, omdat ze een basis ingrediënt zijn voor talloze creaties, zoals crèmes, ijs en taarten. Gepelde en geroosterde hazelnoten zijn, naast dat ze heerlijk en onweerstaanbaar zijn, ook gunstig voor ons lichaam: ze zijn rijk aan vitamine E, een antioxidant die nuttig is voor de preventie van bepaalde soorten kanker, en ze zijn een uitstekende bron van fosfor, kalium, calcium en eiwitten.